fbpx
maandag 08 juli 2019 19:30

Te lang alleen?

Ben je een 40 of 50 plusser en al langere tijd alleen? Had je hiervoor een langdurige relatie? Mis je iets? Voel jij je alleen wel happy maar val je soms in een gat? Dan ben je zeker niet de enige. Alleen zijn heeft zo zijn voordelen maar soms mis je iets wezenlijks, iets essentieels. Hier een beschouwing.

Wie al langere tijd alleen is en veel op zichzelf, merkt dat je bepaalde dingen mist en langzaam verandert.

  • Je wordt emotioneler of verhardt juist.
  • Je wordt actiever of kruipt juist in je schulp.
  • Je wordt maatschappelijk actiever of trekt je juist terug.
  • Je wordt wat zwaarder of valt juist af.
  • Je vindt je uiterlijk misschien minder belangrijk en verzorgt je minder goed. Of juist het tegenovergestelde.

Maar, je verandert! Je emoties en gevoelens veranderen en omdat je lichaam ook verandert naarmate je ouder wordt, is er soms sprake van een transformatie.

Zoals alles verandert, verander jij ook. Soms gaan de veranderingen snel, zeker als je boven de 40 bent en niet altijd meer de energie hebt om lekker te gaan sporten. Je komt soms niet eens aan een half uur bewegen per dag toe.

Ben jij al langere tijd alleen en mis jij ook iets?

  • Merk je dat je verandert?
  • Wat mis je nu echt?
  • Intimiteit?
  • Vriendschap?

Of vind je het heerlijk om alleen te zijn en mis je niets?

Een gemis aan intimiteit

Ieder mens heeft behoefte aan warmte, aan echte intimiteit.

Wanneer je langere tijd een relatie hebt gehad en de intimiteit was goed, mis je misschien wel de knuffels en de sexualiteit.

Het kan natuurlijk ook zijn dat het gebrek aan echte intimiteit een reden was om uit elkaar te gaan. Wanneer je ouder wordt, veranderen je hormonen en je behoeften. Misschien komt het accent wat meer te liggen op knuffelen en aanraken en wordt de sexuele behoefte wat minder.

Wat normaal gesproken blijft, is de behoefte aan aanraking. Als je al heel lang niet aangeraakt wordt en ook geen vrienden of familie hebt waar je een warme knuffel en aanraking van krijgt, kan je die behoefte aan aanraking wegdrukken en verhard je misschien wel.

Veel mensen gaan zich dan ook anders uiten en verharden ook in het dagelijks leven. Je krijgt zelf weinig warmte en kunt ook niet zo makkelijk meer warmte geven.

Natuurlijk reageert ieder mens anders op een gebrek aan intimiteit en aanraking. Het heeft ook te maken met je verwachtingspatroon, je jeugd en instelling. Heb je in je jeugd weinig liefde en warmte gehad, kan een gebrek aan aanraking op latere leeftijd nog harder “binnenkomen”.

Alsnog een liefdevolle partner zoeken?

Erken je dat je echte intimiteit en warmte mist en het alleen zijn toch zat bent, dan is er misschien de angst om je te binden. Want wanneer je al lang alleen bent, heeft dat ook grote voordelen. Je bepaalt de regie over je eigen leven en wilt die niet graag uit handen geven. Je vult zelf je leven in en doet de dingen die je wilt doen.

Een nieuwe partner zal je misschien wel warmte en liefde brengen maar tegelijkertijd moet je weer een stukje zelfstandigheid inleveren. De kunst is om iemand te vinden die je in je waarde laat en begrijpt dat jij je eigen leven en zelfstandigheid hebt. Iemand die een aanvulling is en jou je eigen leven laat houden.

De consulenten van 40PlusRelatie hebben veel contact met mannen en vrouwen die al lang alleen zijn. Zij begrijpen wat het is om al lang alleen te zijn.

Je hoeft niet alleen in het diepe te springen. Als jij al lang alleen bent en de intimiteit en liefde van een partner mist, kan het een overweging zijn om in actie te komen.

Jij bepaalt wat jouw volgende stappen zijn.

Alleen blijven of in actie komen. Of wachten wat er komen gaat en het lot de richting van je leven laten bepalen.

In een volgende blog meer...

Wat onze klanten zeggen!

We zijn al 4 x op date geweest
Hey Jos, gaat goed we zijn al 4 x op date geweest en zaterdag gaan we weer wat leuks doen. Tot nu toe loopt alles lekker. Ben benieuwd als we wat meer de diepte in gaan. Maar hele leuke vrouw. Tot nu toe erg positief Groetjes T.
Het heeft geresulteerd dat ik nu een relatie heb
Dag Els, Ik lees je bericht het nu pas. Wat leuk dat jij aan mij dacht. Jij ook de beste wensen voor 2024 in goede gezondheid. Ik kan je gelijk vertellen dat het heel goed met mij gaat. Ik heb je advies ter harte genomen. Jij hebt mij echt een spiegel voorgehouden. En ik wil je van harte danken voor je openheid. Het heeft geresulteerd dat ik nu een relatie heb. Nogmaals dank en tot horens in een goed 2024 gewenst. Met vriendelijke groeten,
Ik ben heel dankbaar wat ons overkomt
Goedemiddag Amanda, We hebben fijne feestdagen gehad.1e kerstdag bij Agnes geweest en kennis gemaakt met haar zus en ook met haar twee dochters, wat een leuke meiden! Het was wel spannend allemaal maar tegelijkertijd ook heel ontspannen. Ik ben blijven eten, wat een gezelligheid. Met Oud en Nieuw zijn we samen drie nachten weggeweest. Het was zo mooi om mee te maken! We gaan voor elkaar. Doen veel samen. Ik heb geen woorden voor ons samen zijn, zo fijn. We zien elkaar veel maar blijven wel onze dingen doen. Morgen ga ik voor haar koken! Ik ben heel dankbaar wat ons overkomt. Amanda, dank. VrGr Wig
Het was een gezellige en ontspannen ontmoeting
Hallo Lindsy We hebben elkaar gister voor de eerste keer ontmoet. Het was een gezellige en ontspannen ontmoeting. We hebben afgesproken aankomende vrijdag samen uit eten te gaan. We gaan dus verder om elkaar beter te leren kennen.
We gaan binnenkort samen op vakantie!
Goeiemorgen Lindsy, het gaat goed tussen ons beiden! We gaan binnenkort samen op vakantie! Proef op de som 😂🤩! Ik zal je na de vakantie nog iets laten weten!

matchmaker

Vrijblijvend gesprek

40PlusRelatie bied je een vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek aan met de matchmaker uit eigen regio.

Samen met de matchmaker kijk je waar je nu staat in het leven en krijg je advies voor jouw zoektocht naar de liefde ❤

Vrijblijvend gesprek

Welke partner past bij mij?

Gratis e-book

Dit e-book geeft je meer inzicht in jezelf en welke partnerwensen belangrijk zijn.

Wat belangrijke eigenschappen zijn voor jouw meest ideale partner en waarom relatiewaarden zo belangrijk zijn in de zoektocht naar een partner.

Welke partner past bij mij?

In 10 stappen je ideale partner vinden

Gratis e-book

In de zoektocht naar de ideale partner kan het soms lastig zijn om te weten waar je moet beginnen.

Gelukkig zijn er een aantal stappen die je kunt nemen, om het vinden van jouw ideale partner makkelijker te maken.

In 10 stappen je ideale partner vinden!