fbpx
woensdag 02 november 2022 09:28

Jezelf blijven in een relatie

Als je verliefd bent en alles door een roze bril ziet, zie je de wereld anders dan voorheen. Je nieuwe partner heeft bepaalde wensen, daar voldoe je dan graag aan en alles aan hem of haar is prachtig.

Je ziet vooral de mooie dingen. Je past je onbewust aan en maakt het je nieuwe partner graag naar de zin. Je vergeet een beetje wie je zelf bent en voor je het weet, raak je jezelf stap voor stap een beetje kwijt.

Herkenbaar?? Jezelf blijven binnen een relatie is niet altijd gemakkelijk, zeker niet als je lang alleen bent geweest en hebt verlangd naar iemand naast je.

Vanaf moment één voor jezelf opkomen

Als je de 40 of 50 al gepasseerd bent, heb je natuurlijk al de nodige levenservaring en mooie en minder mooie dingen meegemaakt. Je weet inmiddels wat je sterke en minder sterke kanten zijn, waar je voor moet waken en wat je “pijnpunten” zijn.

Je hebt geleerd met je emoties om te gaan maar blijft een mens met alle bijbehorende kwetsbaarheden. In een nieuwe relatie is het belangrijk om vanaf moment één voor jezelf op te komen en de ander duidelijk te maken wat je wel en niet wilt en wat je wel of niet prettig vindt.

Als je vanaf moment één duidelijk bent en je niet laat mee sleuren in de onmogelijkheden van de liefde, ontstaat er een relatie waarbij de ander weet waar hij of zij aan toe is. Een zo gelijkwaardig mogelijke relatie is prachtig. Communicatie is ontzettend belangrijk, vooral in de liefde.

Lichaamstaal zelf is niet altijd voldoende. Soms moet je dingen ook benoemen.

Als de ander kwetsbaar is...

Het kan natuurlijk ook zijn dat je iemand ontmoet die verlegen is en het lastig vindt om voor zichzelf op te komen. Dan is het aan jou om niet over de grenzen van die ander heen te gaan en respect te tonen voor die persoon.

Ben je verliefd en net wat meer verlegen, is de kans levensgroot dat je alles goed vindt en “het laat gebeuren”. Voor je het weet, ben jij een de man of vrouw “van die ander” en heb je jezelf volledig weggecijferd.

Wanneer je nieuwe partner niet voor zichzelf kan opkomen, ligt er een mooie taak voor jou weggelegd. Hoe vul jij dat gedeelte van de liefde in?

Wat onze klanten zeggen!

P. is een geweldige lieve vrouw waar ik heel graag samen mee ben.
Hallo Armanda. Hier nog even een heel leuk en geweldig bedankje aan jou en je team, ga zo door! P. is een geweldige lieve vrouw waar ik heel graag samen mee ben. We zijn nu bijna 2 maanden verder en ze heeft net kennis gemaakt met mijn kinderen, wat heel erg goed is verlopen. Armanda echt uit het diepst van ons hart, bedankt!
We zijn al 4 x op date geweest
Hey Jos, gaat goed we zijn al 4 x op date geweest en zaterdag gaan we weer wat leuks doen. Tot nu toe loopt alles lekker. Ben benieuwd als we wat meer de diepte in gaan. Maar hele leuke vrouw. Tot nu toe erg positief Groetjes T.
Het heeft geresulteerd dat ik nu een relatie heb
Dag Els, Ik lees je bericht het nu pas. Wat leuk dat jij aan mij dacht. Jij ook de beste wensen voor 2024 in goede gezondheid. Ik kan je gelijk vertellen dat het heel goed met mij gaat. Ik heb je advies ter harte genomen. Jij hebt mij echt een spiegel voorgehouden. En ik wil je van harte danken voor je openheid. Het heeft geresulteerd dat ik nu een relatie heb. Nogmaals dank en tot horens in een goed 2024 gewenst. Met vriendelijke groeten,
Ik ben heel dankbaar wat ons overkomt
Goedemiddag Amanda, We hebben fijne feestdagen gehad.1e kerstdag bij Agnes geweest en kennis gemaakt met haar zus en ook met haar twee dochters, wat een leuke meiden! Het was wel spannend allemaal maar tegelijkertijd ook heel ontspannen. Ik ben blijven eten, wat een gezelligheid. Met Oud en Nieuw zijn we samen drie nachten weggeweest. Het was zo mooi om mee te maken! We gaan voor elkaar. Doen veel samen. Ik heb geen woorden voor ons samen zijn, zo fijn. We zien elkaar veel maar blijven wel onze dingen doen. Morgen ga ik voor haar koken! Ik ben heel dankbaar wat ons overkomt. Amanda, dank. VrGr Wig
Het was een gezellige en ontspannen ontmoeting
Hallo Lindsy We hebben elkaar gister voor de eerste keer ontmoet. Het was een gezellige en ontspannen ontmoeting. We hebben afgesproken aankomende vrijdag samen uit eten te gaan. We gaan dus verder om elkaar beter te leren kennen.

matchmaker

Vrijblijvend gesprek

40PlusRelatie bied je een vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek aan met de matchmaker uit eigen regio.

Samen met de matchmaker kijk je waar je nu staat in het leven en krijg je advies voor jouw zoektocht naar de liefde ❤

Vrijblijvend gesprek

Welke partner past bij mij?

Gratis e-book

Dit e-book geeft je meer inzicht in jezelf en welke partnerwensen belangrijk zijn.

Wat belangrijke eigenschappen zijn voor jouw meest ideale partner en waarom relatiewaarden zo belangrijk zijn in de zoektocht naar een partner.

Welke partner past bij mij?

In 10 stappen je ideale partner vinden

Gratis e-book

In de zoektocht naar de ideale partner kan het soms lastig zijn om te weten waar je moet beginnen.

Gelukkig zijn er een aantal stappen die je kunt nemen, om het vinden van jouw ideale partner makkelijker te maken.

In 10 stappen je ideale partner vinden!