fbpx
woensdag 05 april 2023 09:53

Het leven is tóch aangenamer met een partner, zegt 80% van de singles boven de 40…

Veel singles van 40 jaar en ouder hopen spontaan hun nieuwe partner tegen het lijf te lopen. Bij de supermarkt bijvoorbeeld. De rest trekt de stoute schoenen aan en schrijft zich in bij een datingapp of een betaalde datingsite. Waarbij direct als grootste ergernis wordt aangemeld het grote aantal fake accounts: mensen doen zich anders voor dan ze in werkelijkheid zijn. Ongeveer 10% geeft de voorkeur aan een professioneel relatiebureau vanwege de veel hogere slagingskans.

Nederland telt ongeveer 3 miljoen singles, vrijgezellen en/of alleenstaanden. In het eerste kwartaal van 2023 heeft 40PlusRelatie, marktleider op het gebied van relatiebemiddeling, een online marktonderzoek gehouden onder single mannen in de leeftijdscategorie 40+. In totaal zijn 406 mannen ondervraagd. Centraal in het onderzoek stond de vraag hoe single mannen vandaag de dag aankijken tegen hun vrijgezelle status.

Hoe lang ben je al single? Ruim 50% is 5 jaar of korter alleenstaand. Opvallend is dat bijna 29% aangeeft 10 jaar of langer alleenstaand te zijn. Dat is toch een forse groep. Hoe bevalt dat vrijgezelle bestaan? Ruim 80% van de ondervraagde mannen geeft aan dat het leven toch leuker is mét partner. Logisch dus dat ongeveer datzelfde percentage mannen aangeeft in meer of mindere mate op zoek te zijn naar een partner.

Het onderzoek toont aan dat de meerderheid van de respondenten aangeeft dat ze het moeilijk vinden om single te zijn. Van de 406 respondenten die het onderzoek hebben ingevuld, geeft 64% aan dat het leven samen leuker is dan alleen. Slechts 14% van de respondenten geeft aan dat ze gelukkig zijn als single. Desalniettemin is het interessant om op te merken dat er ook een kleine groep respondenten is die aangeeft dat ze het verschrikkelijk vinden om alleen te zijn (18%). Enkele respondenten geven ook aan dat ze zich op sommige momenten wel gelukkig voelen als single, maar soms ook het gevoel hebben dat ze iets missen. Het onderzoek toont vooral aan dat single zijn voor veel mensen een uitdaging is en dat er behoefte is aan meer ondersteuning en begrip voor deze groep.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) geeft aan dat maar liefst één op de drie vrijgezellen in Nederland gebruik maakt van een datingsite of app om een nieuwe partner te vinden. Deze cijfers geven aan dat online daten populair is onder Nederlanders en dat het een belangrijke manier is geworden om nieuwe mensen te ontmoeten.

Welke wegen bewandelen single 40+ mannen om een partner te vinden? Meer dan 40% hoopt spontaan iemand tegen het lijf te lopen, al dan niet in het uitgaanscircuit. Ruim 1/3 van de mannen maakt gebruik van een datingapp of -site. En 10% kiest op dit moment voor de diensten van een relatiebureau. Veel genoemde afknappers op een datingsite/-app zijn uiterlijk, oneerlijkheid, roken en fake accounts. Zou relatiebemiddeling een oplossing zijn? Ongeveer 75% beantwoordt deze vraag bevestigend. Zij zijn wel klaar met online dating en verwachten dat relatiebemiddeling een veel hogere slagingskans heeft. Het voornaamste argument om níet voor relatiebemiddeling te kiezen is toch wel het hogere prijskaartje t.o.v. betaalde datingsites. 

Bijna 50% van de ondervraagde mannen heeft mbo, bijna 27% heeft hbo of is universitair geschoold. Facebook is met afstand het meest gebruikte social mediakanaal (46%), gevolgd door Instagram (17%) en Linkedin (9%) onder deze doelgroep.

Wat onze klanten zeggen!

Het was een gezellige en ontspannen ontmoeting
Hallo Lindsy We hebben elkaar gister voor de eerste keer ontmoet. Het was een gezellige en ontspannen ontmoeting. We hebben afgesproken aankomende vrijdag samen uit eten te gaan. We gaan dus verder om elkaar beter te leren kennen.
We gaan binnenkort samen op vakantie!
Goeiemorgen Lindsy, het gaat goed tussen ons beiden! We gaan binnenkort samen op vakantie! Proef op de som 😂🤩! Ik zal je na de vakantie nog iets laten weten!
Ik ben echt gek op haar en de kinderen!!
Hallo Ingrid, Ja we zijn nog steeds happy, natuurlijk zijn er dingetjes waarover we discussiëren maar dat is in elke relatie! Knap gedaan hoor, ze was mijn tweede voorstel, ik ben echt gek op haar en de kinderen!! We gaan volgende week lekker met zijn tweeën even weekje weg!! Heb er zin in en ben benieuwd naar onze toekomst samen. Bedankt voor jouw bemiddeling, zonder 40 Plus Relatie had ik haar nooit ontmoet!! Groetjes A. uit Den Haag
We hebben een fijne klik met elkaar
Hallo Josje Ik er R. hebben mekaar al een paar keer ontmoet. Wat verrassend leuk bleek te zijn. We hebben een fijne klik met elkaar. En we gaan samen ontdekken of er meer is Voor mij tot nu toe erg 😻 fijn om samen op ontdekkingsreis te zijn. Groet B.
Nooit geschoten is altijd mis toch!! 
Goedemiddag Armanda, Dank je wel voor je nieuwe voorstel. Laten we er maar weer voor gaan vindt je ook niet? Nooit geschoten is altijd mis toch!! Ik vind dat je hartstikke je best voor ons, "de cliënten ", doet en dat mag ook eventjes gezegd worden. Groetjes!

matchmaker

Vrijblijvend gesprek

40PlusRelatie bied je een vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek aan met de matchmaker uit eigen regio.

Samen met de matchmaker kijk je waar je nu staat in het leven en krijg je advies voor jouw zoektocht naar de liefde ❤

Vrijblijvend gesprek

Welke partner past bij mij?

Gratis e-book

Dit e-book geeft je meer inzicht in jezelf en welke partnerwensen belangrijk zijn.

Wat belangrijke eigenschappen zijn voor jouw meest ideale partner en waarom relatiewaarden zo belangrijk zijn in de zoektocht naar een partner.

Welke partner past bij mij?

In 10 stappen je ideale partner vinden

Gratis e-book

In de zoektocht naar de ideale partner kan het soms lastig zijn om te weten waar je moet beginnen.

Gelukkig zijn er een aantal stappen die je kunt nemen, om het vinden van jouw ideale partner makkelijker te maken.

In 10 stappen je ideale partner vinden!