fbpx
woensdag 29 maart 2017 19:16

De liefde kent seizoenen

Bewijs van een goede relatie?

Als het goed is, ontdek je dat seks niet de maatstaf is voor de kwaliteit van een relatie. Maar dan moet je wel van goeden huize komen, want onze omgeving – je vrienden, de media, de bladen, de reclame – zegt dat veel seks hét bewijs is van een goede relatie.

Dat is niet waar.

Seks is geen constante factor!

Niets is constant, ons hele leven is in beweging. Je relatie en je seksleven dus ook. De seks hóórt als het ware bij tijd en wijle aan de wilgen te hangen. Een tijdje niet vrijen is heel erg normaal en komt in vrijwel elke relatie voor. Gek eigenlijk dat je daar nooit over hoort op tv.

Lentejurkjes op terrassen

In de lente fietsen meisjes in fladderende lentejurkjes voorbij, zitten de terrassen vol en glijden de mensen op straat in een ontspannen modus. Je springt uit bed als er bij het ontwaken een zonnetje door je slaapkamerraam schijnt. Regent het, dan draai je je liever nog even om. In de lente en in de zomer lijkt het leven makkelijker. En toch zijn de herfst en de winter onmisbaar. We moeten immers ook opladen. Het is heel gezond om onder een dekentje te dutten op de bank.

Golven van vijf jaar

Precies zo gaat het er aan toe in relaties. Soms heb je het lenteachtig-leuk met elkaar en soms koelt het af en richt je je aandacht liever op andere zaken. Bijvoorbeeld op een nieuwe baan of op je vrienden. Alle relaties kennen ups en downs, het zijn golven die steeds een jaar of vijf duren. De eerste vijf jaar ben je hoteldebotel en wil je niets liever dan samen zijn − vrijend op een roze wolkje. Maar de vijf jaar daarop is het heel normaal als jullie wat gaan onthechten. Je verdwijnt weer even in je eigen wereld. Zonder elkaars hand los te laten natuurlijk.

Verwevenheid & afkoeling

Net als de natuur heeft een relatie beide seizoenen nódig. Na een periode van verwevenheid, is het noodzakelijk om wat ‘af te koelen’. Samen laten ze de bloemen mooi bloeien. Dus: loopt het in de liefde even wat minder? Is het in bed rustig en wat ‘koel’? Niet direct in paniek raken en denken hij (of zij) houdt niet meer van me. Er is gewoon wat wintersneeuw gevallen. Die sneeuw smelt vanzelf weg. Vertrouw er maar op dat het vanzelf weer lente wordt.

 

Bron: vrouwenpassie.nl

 

Wat onze klanten zeggen!

P. is een geweldige lieve vrouw waar ik heel graag samen mee ben.
Hallo Armanda. Hier nog even een heel leuk en geweldig bedankje aan jou en je team, ga zo door! P. is een geweldige lieve vrouw waar ik heel graag samen mee ben. We zijn nu bijna 2 maanden verder en ze heeft net kennis gemaakt met mijn kinderen, wat heel erg goed is verlopen. Armanda echt uit het diepst van ons hart, bedankt!
We zijn al 4 x op date geweest
Hey Jos, gaat goed we zijn al 4 x op date geweest en zaterdag gaan we weer wat leuks doen. Tot nu toe loopt alles lekker. Ben benieuwd als we wat meer de diepte in gaan. Maar hele leuke vrouw. Tot nu toe erg positief Groetjes T.
Het heeft geresulteerd dat ik nu een relatie heb
Dag Els, Ik lees je bericht het nu pas. Wat leuk dat jij aan mij dacht. Jij ook de beste wensen voor 2024 in goede gezondheid. Ik kan je gelijk vertellen dat het heel goed met mij gaat. Ik heb je advies ter harte genomen. Jij hebt mij echt een spiegel voorgehouden. En ik wil je van harte danken voor je openheid. Het heeft geresulteerd dat ik nu een relatie heb. Nogmaals dank en tot horens in een goed 2024 gewenst. Met vriendelijke groeten,
Ik ben heel dankbaar wat ons overkomt
Goedemiddag Amanda, We hebben fijne feestdagen gehad.1e kerstdag bij Agnes geweest en kennis gemaakt met haar zus en ook met haar twee dochters, wat een leuke meiden! Het was wel spannend allemaal maar tegelijkertijd ook heel ontspannen. Ik ben blijven eten, wat een gezelligheid. Met Oud en Nieuw zijn we samen drie nachten weggeweest. Het was zo mooi om mee te maken! We gaan voor elkaar. Doen veel samen. Ik heb geen woorden voor ons samen zijn, zo fijn. We zien elkaar veel maar blijven wel onze dingen doen. Morgen ga ik voor haar koken! Ik ben heel dankbaar wat ons overkomt. Amanda, dank. VrGr Wig
Het was een gezellige en ontspannen ontmoeting
Hallo Lindsy We hebben elkaar gister voor de eerste keer ontmoet. Het was een gezellige en ontspannen ontmoeting. We hebben afgesproken aankomende vrijdag samen uit eten te gaan. We gaan dus verder om elkaar beter te leren kennen.

matchmaker

Vrijblijvend gesprek

40PlusRelatie bied je een vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek aan met de matchmaker uit eigen regio.

Samen met de matchmaker kijk je waar je nu staat in het leven en krijg je advies voor jouw zoektocht naar de liefde ❤

Vrijblijvend gesprek

Welke partner past bij mij?

Gratis e-book

Dit e-book geeft je meer inzicht in jezelf en welke partnerwensen belangrijk zijn.

Wat belangrijke eigenschappen zijn voor jouw meest ideale partner en waarom relatiewaarden zo belangrijk zijn in de zoektocht naar een partner.

Welke partner past bij mij?

In 10 stappen je ideale partner vinden

Gratis e-book

In de zoektocht naar de ideale partner kan het soms lastig zijn om te weten waar je moet beginnen.

Gelukkig zijn er een aantal stappen die je kunt nemen, om het vinden van jouw ideale partner makkelijker te maken.

In 10 stappen je ideale partner vinden!