fbpx
40PlusRelatie 1200
woensdag, 06 oktober 2021 14:03

4 Simpele stappen voor meer geluk in je (liefdes)leven

Loop jij vast in de liefde? Wil het maar niet lukken om een partner te vinden? Of lopen al je relaties steeds op de klippen?

Dat is dan ontzettend naar. Wellicht heb je ook geen idee hoe je hier verandering in brengt. Daarom geef ik je hier de 4 simpele stappen die je verder helpen.

Stap 1: Breng je oude verhaal in beeld

Je kunt het leven zien als een verhaal met verschillende hoofdstukken. Soms gebeuren er dingen in de hoofdstukken uit onze jeugd of eerdere relaties, die een emotionele impact op ons maken.

Die eerdere hoofdstukken hebben grote invloed op, hoe wij in het hier en nu onze nieuwe hoofdstukken schrijven. Dit noemen we in de psychologie negatieve patronen. Wanneer jij bijvoorbeeld een onveilige hechtingsstijl hebt, ervaar je veel moeite bij het aangaan en onderhouden van relaties.

Wat mij brengt bij de tweede stap.

Stap 2: Haal de barrières weg

Die negatieve patronen uit het verleden, zijn barrières voor je liefdesleven. Gelukkig weten we tegenwoordig hoe je die barrières weghaalt.

  • Neem contact op met een coach of therapeut om aan de negatieve patronen te werken.
  • Lees boeken die je verder helpen.
  • Volg cursussen die erop gericht zijn jouw specifieke problemen aan te pakken.

Je hoeft het allemaal niet alleen op te lossen. Fijn hé. ;)

Stap 3: Zorg voor een stip aan de horizon

Alleen focussen op wat er nu niet goed gaat, werkt niet. Je moet een doel, een ideaal en een nieuwe jij voor je kunnen zien.

Waarom?

Zodat je ergens naartoe kunt bewegen. Die stip aan de horizon geeft je gedrag richting. Hierdoor wordt het makkelijker om je juiste vaardigheden te ontwikkelen die je uiteindelijk een liefdevolle relatie opleveren.

Stap 4: Ontwikkel dating- en relatievaardigheden

Veel mensen hebben een beeld van daten en relaties wat hen belemmert. Dat komt omdat ze bijvoorbeeld in hun jeugd geen gezonde relaties in hun omgeving hadden. Daarom is het belangrijk om jezelf te ontwikkelen in de liefde.

Wanneer jij de juiste dating- en relatievaardigheden ontwikkelt, weet hoe veilige hechting eruitziet én met je negatieve patronen aan de slag gaat… dan heb je de grootste kans op een heerlijke relatie.

Dus ben jij klaar met de pijn en frustratie die je wellicht voelt als je denkt aan het daten? Of weet je gewoon dat er meer in je liefdesleven zit?

Ga dan naar www.mannenbrein.nl om aan jezelf te werken. Daar begint je nieuwe liefdesleven. Als datingcoach heb ik inmiddels vele mannen en vrouwen aan een prachtige relatie mogen helpen. En ik gun jou ook een heerlijke relatie met jezelf én een geweldige partner.

Liefs,

Mathijs Dingjan, Datingcoach bij MannenBrein.nl

Partner van 40PlusRelatie

Meer weten?

Vul onderstaand formulier in

Graag je geslacht invoeren.
Graag je naam invoeren.
Ongeldige invoer
Graag je woonplaats invoeren.
Graag je Email adres invoeren.
Graag je telefoonnummer invoeren.
Invalid Input
Ongeldige invoer
Branchevereniging Singles Keurmerk


Lid van de branchevereniging relatiebemiddeling,
dus kwaliteit verzekerd!

Lees meer...