40PlusRelatie 1200
woensdag, 10 februari 2021 11:44

10 Tips voor een geweldige Valentijnsdag

Valentijnsdag staat weer voor de deur, de kans om jouw geliefde of toekomstige geliefde eens goed in het zonnetje te zetten! Maar hoe pak je dit aan? Pak jij uit dit jaar, of wordt het toch weer dat jaarlijkse bezoekje aan de bloemist voor een bos bloemen? Wij helpen je graag een handje op weg en verzamelden samen met 6 experts verschillende tips voor een onvergetelijke Valentijnsdag. Het resultaat? 10 Tips voor Valentijnsdag, uiteenlopend van eenvoudig tot groots, van goedkoop tot duur, en van actief tot lui, kortom: voor ieder wat wils!

Tip 1: Neem een dag vrij!

Écht iets ondernemen op Valentijnsdag begint met een vrije dag. Ga dus samen met jouw geliefde voor een lege agenda op 14 februari en vul hem in zoals jullie zelf willen! Geen inspiratie? Wees niet getreurd, wij helpen jullie graag een handje met onze tips voor Valentijnsdag!

Tip 2: Wees culinair, duik de keuken in!

Daar waar restaurants uitpuilen en vaak werken met vaste menu’s voor Valentijnsdag, kunnen jij en je Valentijn jullie onderscheiden door samen een hoogstaand diner op tafel te zetten. Kies samen de lekkerste recepten uit, ga de stad in voor ingrediënten en duik vervolgens samen de keuken in. Niet duur en bovendien vaak minstens zo lekker als in een restaurant!

Tip 3: Be creative!

Dat Valentijnsdag duur moet zijn met luxe geschenken, dozen chocolade en zeldzame wijnen is niet meer van deze tijd! Laat je creativiteit gaan en maak zelf een geschenk voor jouw geliefde. Maak bijvoorbeeld een kalender speciaal voor jouw Valentijn, opgesierd met mooie foto’s en weetjes van jullie twee. Vergeet niet om meteen de jullie belangrijkste data in te vullen op de kalender en je bent binnen!

Tip 4: Pen en papier

Old-school, maar daarom niet minder doeltreffend! Kruip de pen in en laat jouw Valentijn weten hoe jij jullie tijd samen tot nu toe meegemaakt hebt en hoe jij je daarbij voelt. Het hoeft absoluut niet lang te zijn, jouw gedachten bij jullie kennismaking en een leuke herinnering omschrijven, is al voldoende om een hart te laten smelten!

Tip 5: Eén met de natuur

Wanneer jij je geliefde eens extra leuk wil verrassen, dan zoek je in eerste instantie een bijzondere plek om te verblijven. Een stad bezoeken is leuk, maar de natuur spreekt meer tot de verbeelding wanneer je echt met zijn tweetjes wil zijn. Je geniet er in alle rust van elkaar, zonder enige drukte om je heen. Natuurgebieden vind je over de hele wereld. Ook in Nederland zijn er tal van mooie plekken in de natuur. Een huisje in het bos of op het strand, een oude plaggenhut of een yurt op een eiland? Overnachten op een kasteel midden in de bossen, of op een boot bij het water, kies voor een onvergetelijke overnachting in de natuur.

Tip 6: Music is love

Zijn jij en je Valentijn echte muziekliefhebbers? Ook dan biedt Valentijnsdag tal van mogelijkheden! Hoewel een concert bezoeken nu niet mogelijk is, is het wel leuk om samen met een lekker drankje je favoriete concert op tv te bekijken. Maak voor je Valentijn een playlist met al jullie favorieten nummers en ga er samen lekker voor zitten en luisteren naar jullie favorieten artiesten. Gegarandeerd dat de muziek, de dans en de romantiek het beste in jullie naar boven haalt voor een fantastische Valentijnsdag!

Tip 7: Zet het op een lopen

Is een luie Valentijnsdag niet jullie ding, maar hoeft een survivalparcours nou ook weer niet, dan is een romantische wandeling echt iets voor jullie! Stippel samen een mooie wandeltocht uit van een lengte die bij jullie past en stap de deur uit. Liever een speciaal voor u geselecteerde wandeling voor Valentijnsdag? Bekijk dan vijf romantische wandelingen die Frankwandelt voor u uitzocht!

Tip 8: Lazy Valentine’s day

Voor de stelletjes die het liefst even helemaal niks doen met Valentijnsdag: de Staycation! De enige regel: Kom het huis niet uit. Dorstig? Maak een heerlijk drankje voor jou en je valentijn! Trek gekregen? Bestel eten bij jullie favoriete keten! Vandaag even geen wasjes draaien of andere verplichtingen, gewoon even niks! Filmpje aan en genieten maar.

Tip 9: Hollandser wordt het niet...

Bindt de schaatsen onder en ga samen met jouw Valentijn het ijs op. Zoek een kunstijs- of natuurijsbaan in de buurt op en het genieten kan beginnen. Beiden geen schaatservaring? Geen probleem, des te groter de kans op hilariteit! Schaatsen is niet alleen romantisch, het is ook ontzettend gezond! Train je spieren en uithoudingsvermogen terwijl jullie plezier hebben op het Hollandse ijs!

Tip 10: Geen Valentijn, en nu?

Ok, het lijkt misschien een drama dat je alleen bent op Valentijnsdag. Maar dat is het niet, hoe erg van bevriende stelletjes het je ook aanpraten. Een eenzame Valentijnsdag is bovendien prima te voorkomen! Hoe? Valentijnsdag is een ideale dag om contact te leggen. Iedereen die een relatie heeft is druk met de onze tips hierboven ;) . Wellicht dat je met iemand een keer hebt gedate of telefoonnummers hebt uitgewisseld, maar is het er nooit van gekomen om af te spreken. Geef deze mensen nog eens een kans! Als je weet dat ze single zijn, kun je ze best een berichtje sturen als: "Kopje koffie doen?" een paar dagen voor Valentijnsdag. Voor je het weet, ben jij voorzien van een Valentijn! 

Meer weten?

Vul onderstaand formulier in

Graag je geslacht invoeren.
Graag je naam invoeren.
Ongeldige invoer
Graag je woonplaats invoeren.
Graag je Email adres invoeren.
Graag je telefoonnummer invoeren.
Invalid Input
Branchevereniging Singles Keurmerk


Lid van de branchevereniging relatiebemiddeling,
dus kwaliteit verzekerd!

Lees meer...