40PlusRelatie 1200
dinsdag, 22 januari 2019 11:20

Jos van Prooijen brengt nieuwe liefdes bij elkaar

Ondernemer in beeld - Zicht op nummer 02 - 2019

Bij toeval stuitte onderneemster Jos van Prooijen (54) uit Melissant in 2015 op de oproep van relatiebemiddelingsbureau 40PlusRelatie waarin consulenten werden gezocht als zelfstandig franchisenemer. Meteen wist ze 'dit wil ik!' Inmiddels koppelt ze al vier jaar met succes mensen tussen de 40 en 80 jaar en is ze sinds januari zelfs eigenaar/ directeur van de landelijke franchiseorganisatie. Ze nam het stokje over, samen met Ivo Holierhoek van voormalig eigenaresse van het bureau, Yvonne van Dinten.

Jos van Prooijen werkt dertig jaar voor de Rabobank wanneer zij op vijftigjarige leeftijd geconfronteerd wordt met de zoveelste reorganisatie. Voor haar geen reden om in zak en as te raken, maar een kans om uit te zoeken wat ze nog zou willen. "Ik besefte dat met mijn leeftijd het lastig zou kunnen zijn om aan een baan te komen, dus overwoog ik om voor mezelf te beginnen. En toen zag ik dus die aankondiging van 40PlusRelatie. Het bleek meteen te klikken met Yvonne en binnen no time was alles in kannen en kruiken."

Het bemiddelingsbureau biedt mensen een persoonlijke begeleiding waarbij veel aandacht is voor het in kaart brengen van iemands persoonlijkheid en wensen. Jos legt uit hoe mensen die serieus op zoek zijn naar een relatie vaak op datingsites niet vinden wat ze nodig hebben. "Online dalen is voor velen heel vrijblijvend en soms eerder een vorm van tijdverdrijf dan een zoektocht naar een passende partner. Mensen die werkelijk het verlangen hebben om een nieuwe relatie te vinden, komen bij ons terecht." Tijdens
een eerste telefoongesprek onderzoekt Jos of ze iets kan betekenen voer iemand en legt ze uit hoe 40PlusRelatie werkt. Daarna volgt een huisbezoek. "Ik kom bij alle mensen thuis, dat is enorm belangrijk. Hoe iemand woont zegt zoveel over een persoon. Daarnaast is een mens in zijn of haar eigen omgeving veel opener waardoor ik een nog betere indruk kan krijgen van degene die ik voor me heb." Met alle gegevens op zak gaat de consulente op zoek naar een passende match. Van de mensen die een jaar bij het bureau staan ingeschreven vindt 75% een nieuwe partner.

De functie van matchmaker is Jos op het fijt geschreven. Ze is nieuwsgierig, onbevooroordeeld en onderzoekend van geest. "Ik vind alle mensen leuk, iedereen heeft wel iets, iets aparts, iets moois", zegt ze met een lach in haar stem, "ook oudere mensen vind ik heel leuk. Mensen van boven de 80 ja, die hebben we soms ook hebben weinig eisen, die kunnen zo blij zijn als je iemand gevonden hebt" Zelf heeft Jos sinds anderhalf jaar een relatie, daarvoor was ze veertien jaar single en de periode daar weer aan voorafgaand woonde ze veertien jaar samen. "Ja, ik heb overal ervaring mee, met het samen zijn, het alleen zijn en op zoek gaan, de voordelen van het single zijn, de lastigheden met datingsites, de ongemakkelijkheden tijdens eerste afspraakjes, het opnieuw verliefd warden." Heeft ze haar nieuwe liefde misschien gevonden via haar eigen relatiebureau? "Nee", lacht ze, "ik heb heus een hele hoop leuke mannen voorbij zien komen, maar als ik aan het werk ben sta ik daar helemaal niet voor open. Dan heb ik een andere blik, kijk ik met de ogen van een matchmaker, niet met de ogen van iemand die zelf op zoek is." 

Vanaf het moment dat Jos van start gaat als zelfstandig consulente voor 40PlusRelatie geeft ze zichzelf een jaar om te onderzoeken of de onderneming kans van slagen heeft. "En dat bleek het geval. Ik zag dat het werkte en voelde het vertrouwen om er helemaal voor te gaan." Na een korte stilte voegt ze daar aan toe dat ze toen een hond heeft gekocht. Huh? Een hond? Wat is de link? "Ja, ik wilde al heel lang een hond, maar vond niet dat ik daar aan kon beginnen als ik er geen tijd voor zou hebben. Met het ondernemerschap kwam ook de mogelijkheid om mijn eigen tijd in te delen en dus ook voor een hond. Daarmee valt het kopen van mijn hond samen met het geloof in succesvol ondernemerschap." 

Grappig genoeg ontmoet ze juist door de hond haar nieuwe partner. Tijdens een wandeling door het bos met haar huisdier komt ze een leuke man tegen en de vonk slaat over. Zo kan het dus ook. De een vindt liefde via een relatiebemiddelingsbureau, de ander in het bos. Wat werkt, werkt.

Meer weten?

Vul onderstaand formulier in

Graag je geslacht invoeren.
Graag je naam invoeren.
Ongeldige invoer
Graag je woonplaats invoeren.
Graag je Email adres invoeren.
Graag je telefoonnummer invoeren.
Invalid Input
Ongeldige invoer
Branchevereniging Singles Keurmerk


Lid van de branchevereniging relatiebemiddeling,
dus kwaliteit verzekerd!

Lees meer...

bel me terug

Wil je gebeld worden?

Laat je telefoonnummer achter en we bellen je terug! Of bel ons zelf 088 - 4040 900.

Graag je naam invoeren.
Graag je woonplaats invoeren.
Graag een geldig telefoonnummer invoeren.
Ongeldige invoer

Meer informatie

Wil je meer weten of een afspraak maken met een van onze consulenten? 

Vul onderstaand formulier in

Graag je geslacht invoeren.
Graag je naam invoeren.
Ongeldige invoer
Graag je woonplaats invoeren.
Graag je Email adres invoeren.
Graag je telefoonnummer invoeren.
Invalid Input
Ongeldige invoer

Tarieven

Inschrijfgeld  € 175

  • Uitgebreid intakegesprek bij jou thuis of op locatie.
  • Opstellen van persoonsbeschrijving.
  • Opstellen van contactadvertentie (anoniem) voor onze website.
  • Foto voor ons bestand, uitsluitend voor intern gebruik.

Bemiddelingspakketten

Pakket 6 maanden € 99,- per maand korting bij betaling in 1 keer
Pakket 12 maanden € 79,- per maand korting bij betaling in 1 keer
Pakket 18 maanden € 69,- per maand korting bij betaling in 1 keer

Gegarandeerde voorstellen per pakket

Bemiddeling door eigen consulent, dus één contactpersoon.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten!