fbpx

Tips & weetjes

Leuke tips, weetjes, feiten en wetenschappelijke artikelen.

Eenzaamheid

In een wereld die steeds meer verbonden lijkt te zijn, kan eenzaamheid verraderlijk zijn, sluipend in zowel stille kamers als bruisende gezelschappen. Bij 40PlusRelatie begrijpen we dat een lege sociale agenda niet de enige veroorzaker van eenzaamheid is. Het kan ook sluimeren in ogenschijnlijk levendige sociale kringen, waar oppervlakkige gesprekken de diepere verbinding missen die we als mensen zo hard nodig hebben.

Veel singles van 40 jaar en ouder hopen spontaan hun nieuwe partner tegen het lijf te lopen. Bij de supermarkt bijvoorbeeld. De rest trekt de stoute schoenen aan en schrijft zich in bij een datingapp of een betaalde datingsite. Waarbij direct als grootste ergernis wordt aangemeld het grote aantal fake accounts: mensen doen zich anders voor dan ze in werkelijkheid zijn. Ongeveer 10% geeft de voorkeur aan een professioneel relatiebureau vanwege de veel hogere slagingskans.

Als je op zoek bent naar liefde, is het belangrijk om open te staan en positief te blijven. Uit onderzoek is gebleken dat onze emoties en gevoelens zich uiten via onze lichaamstaal, houding en energie. Als je je open en positief opstelt ten opzichte van de mogelijkheid van een nieuwe liefde, straal je een zelfverzekerde en aantrekkelijke energie uit.

Mensen die een soortgelijke energie uitstralen, worden aangetrokken door elkaar. Als je dus een open en positieve houding hebt, trekt dit gelijkgestemden aan en vergroot je de kans op het vinden van een nieuwe liefde.

woensdag 02 november 2022 09:28

Jezelf blijven in een relatie

Als je verliefd bent en alles door een roze bril ziet, zie je de wereld anders dan voorheen. Je nieuwe partner heeft bepaalde wensen, daar voldoe je dan graag aan en alles aan hem of haar is prachtig.

Je ziet vooral de mooie dingen. Je past je onbewust aan en maakt het je nieuwe partner graag naar de zin. Je vergeet een beetje wie je zelf bent en voor je het weet, raak je jezelf stap voor stap een beetje kwijt.

woensdag 12 oktober 2022 10:14

Communicatie en relaties

Veel relaties stranden omdat er wel liefde is maar geen communicatie. Elkaar niet begrijpen, zeker als het om essentiële zaken gaat, kan een blokkade opleveren. Een blokkade met grote gevolgen.

Hoe kun je elkaar laten weten wat je voelt en denkt en de ander laten weten dat je om hem/haar geeft? Hoe weet je of iemand qua communicatie bij je past?

Zaken die de liefde extra ingewikkeld maken. Er zijn vele manieren om te communiceren, zeker in relaties. Hieronder meer over liefdestalen.

vrijdag 09 september 2022 11:57

Werken aan je geluk

Gelukkig zijn wil iedereen. Maar waar word je als persoon nu gelukkig van en hoe kun je werken aan je eigen geluk? Helaas hebben we weinig invloed op de wereld om ons heen maar aan ons eigen geluk kunnen we wel degelijk “werken”. Ook al is geluk een relatief begrip.

woensdag 15 juni 2022 11:50

Man zoekt vrouw, tips en meer…

Als je als man een leuke vrouw voor een relatie zoekt, hebben wij als grootste relatiebureau voor mannen en vrouwen van 40 plus, een aantal tips voor je. Ervaar je de zoektocht naar een leuke vrouw als het zoeken naar een speld in een hooiberg? Bij 40PlusRelatie niet.

Nodig zijn; zelfkennis, een wensenlijst van jouw droomvrouw en onze persoonlijke bemiddeling. Resultaat; die éne leuke vrouw.

Veel alleenstaanden die zich opgeven voor een single vakantie, hopen stiekem dat ze tijdens zo een single reis in contact komen met hun toekomstige geliefde. Inderdaad is het zo dat je door deelname aan een single vakantie een kans hebt de liefde van je leven tegen te komen maar de kans dat dit gebeurt is gering. Maar ook al is die kans heel klein, uitgesloten is het natuurlijk niet.

woensdag 24 januari 2018 09:39

Met partner gelukkiger?

Nederland is tevreden, maar singles wat minder dan de rest?

Uit onderzoek door het CBS is gebleken dat het goed gaat met Nederland. De welvaart is verbeterd, echter de kwaliteit is niet even eerlijk verdeeld, zo blijkt uit het rapport “kwaliteit van leven”. Singles zijn minder welvarend en minder tevreden met hun leven. Ze zijn minder welvarend dan echtparen en vaak minder tevreden met hun gezondheid. Na jarenlange ervaring als consulent en als begeleider van single-evenementen, weet ik wat singles bezighoudt en dat dit per persoon verschilt. Natuurlijk willen de meeste mensen een fijn leven en samenzijn met een lieve partner, voldoende geld, in een mooi huis wonen op een fijne plek en werk doen wat voldoende geld oplevert en het liefst positieve energie geeft. Maar waar gaat het nu werkelijk om?

Pagina 1 van 2

Wat onze klanten zeggen!

P. is een geweldige lieve vrouw waar ik heel graag samen mee ben.
Hallo Armanda. Hier nog even een heel leuk en geweldig bedankje aan jou en je team, ga zo door! P. is een geweldige lieve vrouw waar ik heel graag samen mee ben. We zijn nu bijna 2 maanden verder en ze heeft net kennis gemaakt met mijn kinderen, wat heel erg goed is verlopen. Armanda echt uit het diepst van ons hart, bedankt!
We zijn al 4 x op date geweest
Hey Jos, gaat goed we zijn al 4 x op date geweest en zaterdag gaan we weer wat leuks doen. Tot nu toe loopt alles lekker. Ben benieuwd als we wat meer de diepte in gaan. Maar hele leuke vrouw. Tot nu toe erg positief Groetjes T.
Het heeft geresulteerd dat ik nu een relatie heb
Dag Els, Ik lees je bericht het nu pas. Wat leuk dat jij aan mij dacht. Jij ook de beste wensen voor 2024 in goede gezondheid. Ik kan je gelijk vertellen dat het heel goed met mij gaat. Ik heb je advies ter harte genomen. Jij hebt mij echt een spiegel voorgehouden. En ik wil je van harte danken voor je openheid. Het heeft geresulteerd dat ik nu een relatie heb. Nogmaals dank en tot horens in een goed 2024 gewenst. Met vriendelijke groeten,
Ik ben heel dankbaar wat ons overkomt
Goedemiddag Amanda, We hebben fijne feestdagen gehad.1e kerstdag bij Agnes geweest en kennis gemaakt met haar zus en ook met haar twee dochters, wat een leuke meiden! Het was wel spannend allemaal maar tegelijkertijd ook heel ontspannen. Ik ben blijven eten, wat een gezelligheid. Met Oud en Nieuw zijn we samen drie nachten weggeweest. Het was zo mooi om mee te maken! We gaan voor elkaar. Doen veel samen. Ik heb geen woorden voor ons samen zijn, zo fijn. We zien elkaar veel maar blijven wel onze dingen doen. Morgen ga ik voor haar koken! Ik ben heel dankbaar wat ons overkomt. Amanda, dank. VrGr Wig
Het was een gezellige en ontspannen ontmoeting
Hallo Lindsy We hebben elkaar gister voor de eerste keer ontmoet. Het was een gezellige en ontspannen ontmoeting. We hebben afgesproken aankomende vrijdag samen uit eten te gaan. We gaan dus verder om elkaar beter te leren kennen.

matchmaker

Vrijblijvend gesprek

40PlusRelatie bied je een vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek aan met de matchmaker uit eigen regio.

Samen met de matchmaker kijk je waar je nu staat in het leven en krijg je advies voor jouw zoektocht naar de liefde ❤

Vrijblijvend gesprek

Welke partner past bij mij?

Gratis e-book

Dit e-book geeft je meer inzicht in jezelf en welke partnerwensen belangrijk zijn.

Wat belangrijke eigenschappen zijn voor jouw meest ideale partner en waarom relatiewaarden zo belangrijk zijn in de zoektocht naar een partner.

Welke partner past bij mij?

In 10 stappen je ideale partner vinden

Gratis e-book

In de zoektocht naar de ideale partner kan het soms lastig zijn om te weten waar je moet beginnen.

Gelukkig zijn er een aantal stappen die je kunt nemen, om het vinden van jouw ideale partner makkelijker te maken.

In 10 stappen je ideale partner vinden!